Ana içeriğe atla

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Lisans/Önlisans Uluslararası Öğrenci Ek başvuruları değerlendirilmiş ve yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme Sonuçlarına başvuru sırasında kullandığınız ‘kullanıcı adı’ ve ‘şifreniz’ ile ulaşabilirsiniz.

KAYIT TAKVİMİ

Asil olarak yerleşen adayların kesin kayıt tarihleri

15 – 26 Ağustos 2022

Yedekten kayıt hakkı kazananların ilanı

30 Ağustos 2022

Yedekten kazananlar için kesin kayıt tarihleri

31 Ağustos – 09 Eylül 2022

Türkçe Seviye Belirleme Sınavı

13 Eylül 2022

Kayıt Yeri: Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, T2 Blok, Dış İlişkiler Ofisi Serdivan / SAKARYA

*Kesin kayıt tarihleri arasında kayıt yaptırmayan aday kesinlikle kayıt hakkını kaybeder.

Yerleştirme Sonuçları için TIKLAYINIZ.

Bilgi Formu İçin TIKLAYINIZ.

*Daha önceki başvuruda yerleşip kayıt yaptıran adayın tekrar yerleşmesi durumunda kaydı kesinlikle yapılmayacaktır.

Not 1 : Vekalet ile kayıtlarda kesinlikle vekalet belgesi T.C Konsolosluklarına onaylatılmalıdır. T.C Konsolosluğu tarafından onaylanmayan vekalet ile kayıt yapılamaz.

KAYIT EVRAKLARI

• Lise Diplomasının aslı ve onaylanmış Türkçe Çevirisi.
  • Denklik Belgesi (Adayların lise diplomalarının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ya da ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği’nden alınacak.)
  • Not Durumu belgesinin (Transkript) aslı ve onaylanmış Türkçe Çevirisi.
  • Türkçe Yeterlik Belgesi Üniversitemiz SADEM veya Yunus Emre Enstitüsünden alınmış ise kabul edilecektir. Diğer belgeler kabul edilmeyecektir.
  • Pasaportun aslı ve 2 adet fotokopisi
  • 6 adet 4.5x6cm ebadında fotoğraf.
  • Davet Mektubu çıktısı.
  • Sınav puanı belgesi (YÖS, SAT 1, ACT)
  • Mavi Kartlılar için Mavi Kart fotokopisi.
  • Çift Uyruklu Öğrenciler için Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüklerinden alınabilir)
  • Harç Dekontu (Türkçe Yeterlik Belgesi Üniversitemiz SADEM veya Yunus Emre Enstitüsünden alınmış ise öğrenci dönem harcını öder)
  • Bilgi Formu (Lütfen Bilgi formunu web sayfamızdaki duyurudan indirip bilgisayar ortamında doldurunuz.)

NOT 2 : Adayların kayıt esnasında Türkçe yeterlilik belgeleri (SADEM veya Yunus Emre Enstitüsünden) yoksa ilk önce SADEM’e kayıtları yapılır. SADEM kaydı için 3 kur ücreti (10.800 ₺), Türkçe yeterlilik sınavı için 500 ücret ödenmesi gerekmektedir.

NOT 3 : Kişinin Başvuru ve/veya kayıt esnasında teslim etmiş olduğu belgelerin sahte olduğunun tespit edilmesi halinde kaydı silinecek ve tüm öğrencilik hakları iptal edilecektir.

Soru ve sorunlarınız için:

E-POSTA: studyinsubu@subu.edu.tr

TEL: +90 264 616 01 14 / +90 264 616 01 23